Sodyumun sağlığımız için önemli bir rol oynadığını biliyoruz ancak fazla alımının da riskler taşıdığına dikkat çekmek gerek. Peki, bu sodyum açısından zengin besinleri tüketirken nasıl bir denge kurmalıyız? Özellikle işlenmiş gıdalardan ve konserve ürünlerden uzak durmak gerektiği belirtiliyor. Bunun yerine taze sebze ve meyveleri tercih etmek, sağlığımıza daha fazla katkı sağlamaz mı? Ayrıca, evde yemek yaparken tuz yerine baharat ve otlar kullanmak, hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif olabilir. Bu konuda sizce en etkili yöntemler hangileri?
Sodyumun sağlığımız için önemli bir rol oynadığını biliyoruz ancak fazla alımının da riskler taşıdığına dikkat çekmek gerek. Peki, bu sodyum açısından zengin besinleri tüketirken nasıl bir denge kurmalıyız? Özellikle işlenmiş gıdalardan ve konserve ürünlerden uzak durmak gerektiği belirtiliyor. Bunun yerine taze sebze ve meyveleri tercih etmek, sağlığımıza daha fazla katkı sağlamaz mı? Ayrıca, evde yemek yaparken tuz yerine baharat ve otlar kullanmak, hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif olabilir. Bu konuda sizce en etkili yöntemler hangileri?
Cevap yaz