Sodyum benzoatın gıda ürünlerinde koruyucu olarak kullanıldığını biliyor muydunuz? Özellikle asidik ortamda etkili olması, meyve suyu ve gazlı içeceklerde tercih edilmesinin başlıca nedenlerinden biri. Fakat, yüksek konsantrasyonda alerjik reaksiyonlara yol açabileceği ve belirli koşullarda kanserojen maddelere dönüşebileceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu durum, tükettiğimiz ürünlerin içeriklerini dikkatlice incelememiz gerektiğini gösteriyor, değil mi?
Sodyum benzoatın gıda ürünlerinde koruyucu olarak kullanıldığını biliyor muydunuz? Özellikle asidik ortamda etkili olması, meyve suyu ve gazlı içeceklerde tercih edilmesinin başlıca nedenlerinden biri. Fakat, yüksek konsantrasyonda alerjik reaksiyonlara yol açabileceği ve belirli koşullarda kanserojen maddelere dönüşebileceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu durum, tükettiğimiz ürünlerin içeriklerini dikkatlice incelememiz gerektiğini gösteriyor, değil mi?
Cevap yaz